Selv om vi jobber digitalt til daglig, har vi fotografert mye analogt. Vi mener at det å lære seg begge teknikkene gir oss som fotografer et fortrinn og bedre forståelse for faget.
Det er ikke til å stikke under en stol at verden er blitt digitalisert, og det har også fotoyrket. Til tross for endringene, er det tradisjonelle håndverket nå kanskje mer relevant enn noen gang, og det er en sterk fornyet interesse blant kunstnere for å jobbe med tradisjonelle håndverksteknikker. Ved å fotografere på film blir en tvunget til å lære seg kamerateknikk, og en har ikke mulighet til å etterbehandle eller slette dårlige bilder på samme måte som ved digitalfotografering. Motstanden i mediet gjør oss til mer oppmerksomme fotografer, og det kreves bedre planlegging og mer kunnskap.
Med analog kamera har vi ikke mulighet til å se bildene underveis, og det kan faktisk være en fordel. Dette krever en større grad av oppmerksomhet og du må være dedikert til motivet på en helt annen måte enn med et digitalt kamera, der du får en bekreftelse på om jobben er gjort, før “filmrullen fremkalles”.
I dag gjøres mye av fotografens jobb i etterkant ved datamaskinen, og det er enklere enn noen gang å rette opp feil som er begått under fotograferingen. Ved analog fotografering er det avgjørende å få et godt negativ, og det er mindre slingringsmonn for feil. Analog foto er for deg som er interessert i fotografiets kunstneriske uttrykk og som kanskje er interessert i fagets tradisjonelle håndverk.