Analog fotografering

- en kunstform på lik linje med maling, musikk og digital fotografering!

Vintage feinsmecker?

Selv om vi jobber digitalt til daglig, har vi fotografert mye analogt. Vi mener at det å lære seg begge teknikkene gir oss som fotografer et fortrinn og bedre forståelse for faget.

Det er ikke til å stikke under en stol at verden er blitt digitalisert, og det har også fotoyrket. Til tross for endringene, er det tradisjonelle håndverket nå kanskje mer relevant enn noen gang, og det er en sterk fornyet interesse blant kunstnere for å jobbe med tradisjonelle håndverksteknikker. Ved å fotografere på film blir en tvunget til å lære seg kamerateknikk, og en har ikke mulighet til å etterbehandle eller slette dårlige bilder på samme måte som ved digitalfotografering. Motstanden i mediet gjør oss til mer oppmerksomme fotografer, og det kreves bedre planlegging og mer kunnskap.

Med analog kamera har vi ikke mulighet til å se bildene underveis, og det kan faktisk være en fordel. Dette krever en større grad av oppmerksomhet og du må være dedikert til motivet på en helt annen måte enn med et digitalt kamera, der du får en bekreftelse på om jobben er gjort, før “filmrullen fremkalles”.

I dag gjøres mye av fotografens jobb i etterkant ved datamaskinen, og det er enklere enn noen gang å rette opp feil som er begått under fotograferingen. Ved analog fotografering er det avgjørende å få et godt negativ, og det er mindre slingringsmonn for feil. Analog foto er for deg som er interessert i fotografiets kunstneriske uttrykk og som kanskje er interessert i fagets tradisjonelle håndverk.

Skikkelig "old style"-bilder kan vi lage for deg!

Ingenting er som et
godt portrettbilde

tatt på gammel måten

Bildene blir tatt på Hasselblad eller Rolleiflex, med lysmåler og god gammeldags 120mm film. Filmrullen(e) blir sendes til Canada for framkalling og best mulig resultat. Litt av sjarmen med analog-fotografering er at det tar litt tid før en får resultatet tilbake. Spennende :-)

Skole & Barnehage
Multifoto avd. Skole & Barnehage
Hans Michelsensvei 10
7080 HEIMDAL
Tlf. direkte.: 913 93 416
E-post: post[at]multifoto.no
Bank: 6402.05.16575
Org.nr.: NO994983814MVA
Studio & Bedrift
Multifoto avd. Studio & Bedrift
Sorgenfriveien 9
7031 TRONDHEIM
Tlf. direkte.: 968 00 000
E-post: studio[at]multifoto.no
Bank: 4212.05.92607
Org.nr.: NO915276962MVA
Åpningstider
Hverdager: Etter avtale


Lørdag: Etter avtale
Søndag: Etter avtale

Helligdager: Etter avtale

Copyright © 2021 - Multifoto.no
All photographs and content on this page is copyrighted to Multifoto.no,
and may not be distributed or used without written permission.
All rights reserved - Alle rettigheter reservert